Paper Plate är ett ganska nyöppnat popup-burgarställe som främst kan hittas på matmarknaden Smorgasburg i New York. På menyn fanns endast två olika burgare, och vi valde en dubbel Classic Burger med två angus-köttpuckar, ost, pickles och dressing som serverades i ett potatisbröd. Priset för detta var 12 USD (120 kronor).
Maten serverades väldigt snabbt, och burgaren vi fick var väldigt högt byggd. Den var dessutom monterad så att köttpuckarna hängde ut ganska mycket ur framsidan av brödet, vilket gjorde måltiden lite svåräten då varje tugga innehöll antingen för mycket kött eller för mycket bröd. Osten var i alla fall härligt smält och smakade riktigt gott, men köttpuckarna var lite sega och tuggiga, vilket blev extra märkbart när vi fick tuggor med enbart köttet. Potatisbrödet var gott i grunden, men hade mått bra av lite fett när det rostats då det var lite torrt. Och såsen, som annars hade kunnat rädda måltiden, hade en konstig eftersmak som påminde lite om skaldjur. Den passade verkligen inte in i smakbilden, och vi har svårt att förstå varför de valt att ha den på sin burgare.
Paper Plate gjorde alldeles för många fel för att vara värda en rekommendation, och vi föreslår att du väljer något annat av de många och fantastiska burgarställena om du beger dig till det annars så underbara Smorgasburg.
In English
Paper Plate is a relatively newly opened pop-up burger place that often can be found at the food market Smorgasburg in New York. They had two burgers on the menu, and we ordered a Double Classic Burger with two Angus beef patties, cheese, pickles and burger sauce, served in a potato bun. It cost 12 USD.
Our food arrived very quickly, and the first thing we noticed was that our burger was very tall. It had also been built unevenly, making the patties droop out in the front far too much. This made the burger difficult to eat, as some bites contained too much beef, while others contained too much bun. The cheese had melted excellently and tasted great, but the patties themselves were a bit chewy, which was extra noticeable when we tasted them by themselves. The potato bun was good in itself, but was slightly dry and should maybe have been toasted with some fat. And the burger sauce, which really could have saved the meal, had a strange aftertaste that reminded us a bit of seafood. It really didn’t suit the other flavours, and we were a bit baffled as to why they’d chosen it for their burger.
Paper Plate made far too many mistakes to be worth a recommendation, and we really think that you should choose another burger if you visit the otherwise amazing Smorgasburg, as there are so many other great places to choose from.