The Spaniard är en stilren bar i New Yorks West Village som är känd för att ha espresso martini på fat samt fler än 100 sorters whisky. Vi hade dessutom fått en hel del tips om deras burgare, och hittade en på menyn; Double Cheeseburger med ost, sallad, pickles och burgarsås för 17 USD (190 kronor). Vi beställde dessutom pommes frites och lökringar för 9 respektive 10 USD (100/110 kronor).
Burgaren serverades på en liten assiett och såg inbjudande ut. Köttet var mört och hade en rejäl stekyta, men smakmässigt levde det inte helt upp till vad vi förväntat oss från det visuella då vi hade hoppats på lite mer krisp i stekytan. Sesambrödet var härligt fluffigt men hade en litet bränd smak, och när vi inspekterade det närmare såg vi att det var för svärtat i locket. Trots att det var en dubbelburgare så innehöll den lite för mycket bröd. Men smakerna lirade bra med varandra, och vi gillade den hemgjorda burgarsåsen. Vi hade gärna sett lite mer pickles för jämnare smakbalans men i grund och botten var detta en en välgenomtänkt och smakrik burgare som främst hade några tekniska missar. Pommes fritesen var goda men lökringarna var för tjocka och smakade mer frityrsmet än lök.
The Spaniard är en mysig och inbjudande bar med ett imponerande utbud, så vi hoppas att de förbättrar sin burgare så att besökare kan äta sig mätta samtidigt som de provsmakar sig igenom dryckesmenyn. För än så länge matchar inte burgaren samma kvalitet som dryckesmenyn.
In English
The Spaniard is a cool bar in New York’s West Village, known for having espresso martini on tap and over 100 types of whiskey. We’d received several tips about their burger, and we found one on their menu; a Double Cheeseburger with cheese, lettuce, pickles and burger sauce for 17 USD. We also ordered some regular french fries and onion rings for 9 and 10 USD respectively.
Our burger came served on a small plate, and looked really inviting. The beef patties were tender with a nice crust, but taste-wise they didn’t really live up to our expectations as we’d hoped for a crispier outside. The sesame bun was fluffy, but tasted a bit burnt and after checking under the crown we saw that it was pretty black inside. Despite being a double burger we felt that the ratios could have been a bit better, as the bun took over a bit. But the flavours worked well together, and we liked their home-made burger sauce. Some more pickles would have been nice in order to even out the flavours, but overall this was a balanced burger that worked pretty well. Their french fries were tasty, but the onion rings were a tad too thick and tasted too much of batter and not enough of onion.
The Spaniard is a cozy and inviting bar with an impressive variety of drinks, so we really hope that they improve upon their burger to make the food choice easier whilst sampling the beverage menu. Because so far their hamburger doesn’t match the quality of their drinks.