Tom Wahl’s

Ingen tom vals här inte

1 4 5
Skriven av
Tom Wahl’s

Tom Wahl’s öppnade sin första restaurang år 1955 i Avon i Upstate New York. I dagsläget har de sju restauranger i och omkring Rochester i New York State, och vi kände verkligen historiens vingslag när vi besökte denna institution. Vi beställde en Bacon Cheeseburger med extra tomat, sallad, pickles och Wahl’s-sås i ett kaiser roll-bröd för ca 9 USD (100 kronor) samt en Big Bopper med allting på – det vill säga lök, relish, pickles, hotsauce, senap och ketchup – i ett sesambröd för ca 10,50 USD (115 kronor). Vi tog också pommes frites och lökringar för ca 5 USD (55 kronor) styck. Det som gjorde oss mest glada var när vi valde pickles och kassapersonalen erbjöd salta, söta eller med dill. Vi valde självklart dillpickles.

Vid första anblick var vi lite skeptiska när burgarna anlände, men vi blev väldigt positivt överraskade när vi började äta. Köttet var riktigt mört, utseendet till trots, och smakade väldigt gott. Brödet var lite ojämnare; sesambrödet var lite för mjukt och hade behövt rostas mer medan kaiser-brödet var lite stumt. Men de smakade båda gott, och överlag så var vi väldigt nöjda med båda våra burgare. Det vi imponerades av mest var dock Wahl’s-såsen, som förmodligen var den bästa klassiska burgardressingen vi har ätit. Våra dillpickles avrundade måltiden utmärkt, med en perfekt balanserad dillsmak och ett rejält crunch. Både pommes fritesen och lökringarna var superfrasiga och kompletterade måltiden utmärkt.

Tom Wahl’s serverar goda burgare, och vi måste även slå ett slag för deras otroliga mjukglass och egengjorda root beer. Det är dessutom otroligt kul att besöka en 50-talsdiner som faktiskt har sitt ursprung i 1950-talet.

In English

Tom Wahl’s opened their first restaurant in 1955 in Avon, Upstate New York. Today, they have seven restaurants in and around Rochester, New York State, and we certainly felt the historical flavour when we visited this institution. We ordered a Bacon Cheeseburger with extra tomato, lettuce, pickles and Wahl’s sauce in a kaiser roll for 8.89 USD and a Big Bopper with everything on it – i.e. onions, relish, pickles, hot sauce, ketchup and mustard – in a sesame bun for 10.59 USD. We also had French fries and onion rings for about 5 USD each. The thing that made us most happy was when we ordered pickles and the cashier let us choose from salty, sweet or with dill. We obviously chose the dill pickles.

At first glance, we were a bit sceptical when the burgers arrived, but we got a very pleasant surprise when we started eating. The meat was really tender, despite its appearance, and was very tasty. The buns were a little more uneven; the sesame bun was a little too soft and needed more toasting, while the kaiser bun was a bit dense. But they both tasted fine, and overall we were very happy with both our burgers. Our favourite ingredient was the Wahl’s sauce, which was probably the best classic burger sauce we’ve ever had. Our dill pickles rounded off the meal superbly, with a perfectly balanced dill flavour and a real crunch. Both the fries and onion rings were super crisp and complemented the meal beautifully.

Tom Wahl’s serve great burgers, and we must also mention their incredible soft serve ice cream and homemade root beer. And it was also great fun to visit a 1950s diner that actually originated in the 1950s.

Adress

Se deras webbplats för samtliga adresser, Rochester USA

Mer information

Youtube-video

Topplistor

Sociala medier