Hundred Burgers

Världens bästa burgare

1 5 5
Skriven av
Uppdaterad 30 september 2024
Foto: Loser från Hundred Burgers.

Hundred Burgers öppnades 2020 av två burgarälskande vänner, som likt oss på Burgerdudes reser över hela jordklotet i jakt på de bästa burgarna. I dagsläget har de en handfull restauranger i Valencia och Madrid, och vid vårt senaste besök testade vi både deras strandrestaurang och den supersnyggt designade flaggskeppsrestaurangen i centrala Valencia. Denna gång beställde vi flera av deras burgare, bland annat Loser för 10,5 euro (120 kronor), Satisfaction för 11,5 euro (130 kronor) och den ultradekadenta och limiterade Paul Finch.

Burgarna såg precis lika vackra och rejäla ut som vi mindes dem, med massor av sås och smält ost som täckte de tjocka köttpuckarna med cirka 60 dagars hängmörat Rubia Gallega-kött. Köttpuckarna var tillagade till en perfekt medium rare, med en otroligt djup köttsmak. Konsistensen smälte i munnen, och tillsammans med övriga ingredienser skapades en  oemotståndlig balans mellan texturerna. Deras egenbakade bröd, som är en hybrid mellan en brioche och ett japanskt milk bun, var gyllengräddat och fluffigt med en lätt smörig och salt smak. Brödet skapade den perfekta basen för burgarna, och vi slogs av hur välkomponerade de var och hur varje ingrediens hade sin plats utan att ta över. Singulars superkrispiga bacon samspelade fenomenalt bra med sötman från barbecuesåsen, och Loser hade en gochujangmajonnäs som var så god att vi inte kunde sluta äta av den. Paul Finch hade upp till 120 dagars hängmörat kött och var nästan för intensiv. Vi rekommenderar att du beställer den när du gör ett återbesök, eller åtminstone delar den med ditt sällskap efter att ha ätit en burgare från deras ordinarie meny.

Det märks att Hundred Burgers är hyperfokuserade på hantverket och utvecklas hela tiden. Vi är otroligt imponerade av deras träffsäkra smaker och innovationsförmåga, och kan utan tvekan säga att de serverar världens absolut bästa burgare. Boka din resa till Madrid eller Valencia redan idag!

In English

Hundred Burgers was established in 2020 by two burger-loving friends who, just like us here at Burgerdudes, travel the globe in search of the best burgers. They currently have a handful of restaurants in Valencia and Madrid, and during our latest visit, we tried both their beach restaurant and the super stylishly designed flagship restaurant in central Valencia. This time we ordered several of their burgers, including Loser for 10.5 EUR (12 USD), Satisfaction for 11.5 EUR (13 USD) and the ultra decadent and limited edition Paul Finch.

Our burgers looked just as beautiful as we remembered them, with lots of sauce and melted cheese covering the thick beef patties with about 60-days dry-aged Rubia Gallega beef. They were cooked to a perfect medium rare, with an incredibly deep beefiness. The texture melted in our mouths, and created an irresistible balance of textures along with the other ingredients. Their homemade bun, which is a hybrid between a brioche and a Japanese milk bun, was golden and fluffy with a light buttery and salty flavour. The bun created the perfect base for the burgers, and we were struck by how well composed they were and how each ingredient had its place without taking over. Singular’s super crispy bacon worked beautifully with the sweetness of the barbecue sauce, and Loser had a gochujang mayo that was so nice we couldn’t stop ourselves from taking another bite. Paul Finch had up to 120 days dry-aged beef, and was on the verge of being too intense. We recommend ordering it when you make a return visit, or at least sharing it with your party after eating a burger from their regular menu.

It’s obvious that Hundred Burgers are hyper-focused on craftsmanship and are constantly evolving. We are incredibly impressed by their accurate flavours and innovation, and can without a doubt say that they serve the best burgers in the world. Book your trip to Madrid or Valencia immediately!

Adress

Se deras webbplats för samtliga adresser, Madrid, Valencia Spain

Mer information

Youtube-video

Uppdateringar

Uppdatering september 2024:
Vi har gjort ett återbesök på Hundred Burgers och anser att de ska behålla betyget 5/5.

Recension från 05 maj 2023

Recension skriven av Marcus Sjöström

05 maj 2023, Hundred Burgers

Hundred Burgers har för närvarande flera restauranger i Valencia och Madrid och drivs av en Burgerdudes-liknande duo som rest världen över i jakt på världens bästa burgare. Vi besökte deras rymliga flaggskeppsrestaurang i centrala Valencia som inretts som ett college-bibliotek. Där testade vi fem av deras elva köttburgare, bl.a. signaturburgaren Singular med 60–90 dagars hängmörat kött, cheddar, bacon, karamelliserad lök, barbecuesås och en Camembert-crème för 11,5 EUR (130 kronor) som de vann spanska burgarmästerskapen med. Vildast var nog specialburgaren Paul Finch med 80–120 dagars hängmörad ”New York Strip Steak” som de endast säljer 10 av om dagen i varje restaurang.

Burgarna såg rejäla ut, med ett högt, fluffigt och glänsande bröd som var en blandning mellan ett briochebröd och ett japanskt mjölkbröd. Det hade en tydlig smörighet och sälta, och smaken påminde mycket om en stadig croissant. Det rejält hängmörade köttet hade en riktigt stark och tydlig köttsmak som vi fullkomligen älskade. Det stektes och färdigställdes i ugn, och våra rejäla medium rare-köttpuckarna på Rubia Gallega smälte ärligt talat i munnen. Singular och Satisfaction var riktiga mästerverk, men alla burgarna vi testade hade relativt få övriga ingredienser, med välbalanserade smaker. Intressant nog så var den klassiska cheeseburgaren Royale Con Queso det svagaste kortet, då ketchupen och senapen kom i vägen för de övriga fantastiska smakerna. Paul Finch var såklart spännande, men definitivt inte den första burgaren du ska äta hos dem då köttet är så hängmörat att det nästan kittlade lite i halsen och gav en ädelostliknande eftersmak.

Hundred Burgers serverar några av de bästa burgarna vi har ätit i hela världen, och vi har inte särskilt mycket att kritisera då de har ett otroligt helhetstänk och ständigt verkar vilja utvecklas. Nästa gång du är i Spanien så är du nästan skyldig dig själv att testa deras burgare, för det här är något alldeles extra.

Hundred Burgers currently have several locations in Valencia and Madrid and is run by the Spanish equivalent to Burgerdudes, who constantly travel the world in search of the best burgers out there. We visited their huge flagship restaurant in the centre of Valencia, which was decorated like a college library. There we tried five of their eleven beef burgers, including the signature Singular burger with 60-90 day’s dry-aged beef, cheddar, bacon, caramelised onions, bbq sauce and a Camembert crème for 11.5 EUR (12.5 USD) that they won the Spanish burger championship with. Their wildest burger was definitely their Paul Finch with 80–120 day’s dry-aged ’New York Strip Steak’, which each restaurant only sells 10 of per day.

The good looking burgers were pretty big, with a tall, fluffy and shiny cross between a brioche bun and a Japanese milk bread. The bun had a distinct buttery flavour and saltiness, and it reminded us a bit of a firm croissant. The deeply dry-aged meat had a really strong beefiness that we absolutely loved. They finished them in the oven, and the large, medium-rare Rubia Gallega beef patties just melted in our mouths. The Singular and Satisfaction were real masterpieces, but all the burgers we tried had relatively few ingredients and were expertly balanced. Interestingly enough, the classic cheeseburger (Royale Con Queso) was their weakest burger, as the ketchup and mustard blocked out some of the other great flavours. The Paul Finch burger was exciting, of course, but definitely not the first burger you should eat there as the beef flavour was so intense with blue cheese tones and almost made our throats tickle.

Hundred Burgers serve some of the best burgers we’ve ever eaten, and we don’t have much to criticise as they have an incredibly holistic approach and are constantly looking for ways to improve themselves. The next time you’re in Spain you simply must try their burgers, as this is something truly special.

Topplistor

Sociala medier