Hundred Burgers öppnades 2020 av två burgarälskande vänner, som likt oss på Burgerdudes reser över hela jordklotet i jakt på de bästa burgarna. I dagsläget har de en handfull restauranger i Valencia och Madrid, och vid vårt senaste besök testade vi både deras strandrestaurang och den supersnyggt designade flaggskeppsrestaurangen i centrala Valencia. Denna gång beställde vi flera av deras burgare, bland annat Loser för 10,5 euro (120 kronor), Satisfaction för 11,5 euro (130 kronor) och den ultradekadenta och limiterade Paul Finch.
Burgarna såg precis lika vackra och rejäla ut som vi mindes dem, med massor av sås och smält ost som täckte de tjocka köttpuckarna med cirka 60 dagars hängmörat Rubia Gallega-kött. Köttpuckarna var tillagade till en perfekt medium rare, med en otroligt djup köttsmak. Konsistensen smälte i munnen, och tillsammans med övriga ingredienser skapades en oemotståndlig balans mellan texturerna. Deras egenbakade bröd, som är en hybrid mellan en brioche och ett japanskt milk bun, var gyllengräddat och fluffigt med en lätt smörig och salt smak. Brödet skapade den perfekta basen för burgarna, och vi slogs av hur välkomponerade de var och hur varje ingrediens hade sin plats utan att ta över. Singulars superkrispiga bacon samspelade fenomenalt bra med sötman från barbecuesåsen, och Loser hade en gochujangmajonnäs som var så god att vi inte kunde sluta äta av den. Paul Finch hade upp till 120 dagars hängmörat kött och var nästan för intensiv. Vi rekommenderar att du beställer den när du gör ett återbesök, eller åtminstone delar den med ditt sällskap efter att ha ätit en burgare från deras ordinarie meny.
Det märks att Hundred Burgers är hyperfokuserade på hantverket och utvecklas hela tiden. Vi är otroligt imponerade av deras träffsäkra smaker och innovationsförmåga, och kan utan tvekan säga att de serverar världens absolut bästa burgare. Boka din resa till Madrid eller Valencia redan idag!
In English
Hundred Burgers was established in 2020 by two burger-loving friends who, just like us here at Burgerdudes, travel the globe in search of the best burgers. They currently have a handful of restaurants in Valencia and Madrid, and during our latest visit, we tried both their beach restaurant and the super stylishly designed flagship restaurant in central Valencia. This time we ordered several of their burgers, including Loser for 10.5 EUR (12 USD), Satisfaction for 11.5 EUR (13 USD) and the ultra decadent and limited edition Paul Finch.
Our burgers looked just as beautiful as we remembered them, with lots of sauce and melted cheese covering the thick beef patties with about 60-days dry-aged Rubia Gallega beef. They were cooked to a perfect medium rare, with an incredibly deep beefiness. The texture melted in our mouths, and created an irresistible balance of textures along with the other ingredients. Their homemade bun, which is a hybrid between a brioche and a Japanese milk bun, was golden and fluffy with a light buttery and salty flavour. The bun created the perfect base for the burgers, and we were struck by how well composed they were and how each ingredient had its place without taking over. Singular’s super crispy bacon worked beautifully with the sweetness of the barbecue sauce, and Loser had a gochujang mayo that was so nice we couldn’t stop ourselves from taking another bite. Paul Finch had up to 120 days dry-aged beef, and was on the verge of being too intense. We recommend ordering it when you make a return visit, or at least sharing it with your party after eating a burger from their regular menu.
It’s obvious that Hundred Burgers are hyper-focused on craftsmanship and are constantly evolving. We are incredibly impressed by their accurate flavours and innovation, and can without a doubt say that they serve the best burgers in the world. Book your trip to Madrid or Valencia immediately!