Soul Coffee Beer ligger i Paiporta, i den södra utkanten av Valencia, och när vi besökte dem under våren 2023 blev vi hänförda av det hängmörade köttet, de kraftiga såserna och det fluffiga brödet. Vi utsåg dem då till en av världens bästa burgare och näst bäst i Spanien. När vi nu återvände med skyhöga förväntningar beställde vi två av deras hamburgare: en Notorious med två 120-gramsköttpuckar, rökt cheddar, bacon, pickles och deras egen burgarsås för 14,5 euro (165 kronor), samt en Hey Ryan med en köttpuck på 200 gram, rökt cheddar, baconsylt, stekt lök och en gochujangmajonnäs för 15,5 euro (175 kronor). Pommes frites ingick i priset.
Burgarna var inte lika kladdiga som vid vårt förra besök, och denna återhållsamhet var en rejäl fördel. Köttet var om möjligt ännu mer smakintensiv, och smakade faktiskt ännu djupare än de 45 dagar som det stod i menyn. Konsistensen påminde fortfarande om en klick varmt smör, samtidigt som det hade en tydlig medium rare-kärna. Brödet var otroligt fluffigt, och höll ihop under hela måltiden – mycket tack vare att de minskat mängden sås. Såserna bröt fortfarande igenom med sina distinkta smaker, särskilt Hey Ryans gochujangmajonnäs – inspirerad av Pizza Loves Emily – som bjöd på en otrolig balans mellan hetta, sötma och syra, utan att ta bort den härliga köttsmaken. Baconsylten gav dock inte samma tydliga texturskillnad som det krispiga baconet i Notorious, som hade en underbar textur och en tydlig rökighet. Tillsammans med pickles och burgarsås blev det en av världens lyxigaste baconburgare.
Soul Coffee Beer serverar en burgare i världsklass, och nu när de har öppnat sin andra restaurang i centrala Valencia så rekommenderar vi starkt att du bokar ett bord där och njuter av deras skapelser. Men förvänta dig inget kaffe, för det serverar de tydligen inte. Nåväl, vad gör det när burgarna är så här goda?
In English
Soul Coffee Beer is located in Paiporta, on the southern outskirts of Valencia, and when we visited in spring 2023, we were blown away by their beef, rich sauces and fluffy buns. We named them one of the world’s best burgers and second best in Spain. Returning with sky-high expectations, we ordered two of their hamburgers: a Notorious with two 120-gram beef patties, smoked cheddar, bacon, pickles and their own burger sauce for 14.5 EUR (16 USD), and a Hey Ryan with a 200-gram beef patty, smoked cheddar, bacon jam, fried onions and a gochujang mayo for 15.5 EUR (17 USD). French fries were included in the price.
Our burgers were not as messy as during our last visit, which we appreciated. The beef was, if possible, even more intense in flavour, and in fact tasted even deeper than the 45 days listed on their menu. The texture still reminded us of warm butter, while still retaining distinct medium rare centre. The bun was incredibly fluffy, and held together throughout the meal – thanks in large part to the smaller amount of sauce. The sauces still shone through with their distinct flavours, especially Hey Ryan’s gochujang mayo – inspired by Pizza Loves Emily – which offered an incredible balance of heat, sweetness and acidity, without detracting from the lovely meatiness. However, the bacon jam didn’t provide the same distinct textural difference as the crispy bacon in the Notorious, which had a wonderful texture and a distinct smokiness. Along with the pickles and burger sauce, this is one of the most luxurious bacon burgers in the world.
Soul Coffee Beer serve a world-class burgers, and now that they have opened their second restaurant in the centre of Valencia, we highly recommend you book a table there and enjoy their creations. But don’t expect any coffee, because apparently they don’t serve any. Oh well, we think we’ll manage anyway.